preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dani kruha u našim područnim školama

U petak smo na satovima PID,HJ,GK i SR učili o žitaricama i kruhu. Naučile smo prepoznati i imenovati neke vrste žitarica. Saznale smo što je sve potrebno da bismo mogli zamijesiti i ispeći kruh i ostale pekarske proizvode. 


Pjevale smo pjesme o pekaru i mlinu te slušale priču o kruhu. Od žitarica smo napravile zimnicu za životinje. Na kraju smo bile pekarice. Stavile smo pregače i zamijesile svaka svoje tijesto za naše pekarske proizvode.

1. i 2. r. (D.J.,A.M.,T.DŽ.,L.K. i E.T.)

 

Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Prnjavor

U petak, 16. listopada, integriranom nastavom obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Priča o koki i zrnu pšenice uvela nas je u proces od zrna do kruha, ali i podučila da bez rada i truda nema uspjeha i nagrade. Slagali smo i čitali slikovne rečenice o priči, razgovarali o važnosti rada za osiguranje sredstava za život, naučili nekoliko zanimanja koja sudjeluju u procesu proizvodnje kruha. Brojalica Pekar nas je podučila kako izgleda posao pekara, a istražili smo i različite pekarske proizvode i naučili neke nove vrste kruha. Detaljno smo osjetilima istražili kukuruzni kruh čiji je miris odnio pobjedu, ali okus učenike nije zadovoljio.

Žitarice nisu jedini plodovi zemlje, pa smo iskoristili jesenske plodove koji rastu oko škole i njima se zasladili onako kako su to činila djeca u prošlosti, pečenim jabukama i dunjama s orasima i lješnjacima.

Semafor zadovoljstva učenika svijetlio je zeleno.

Učiteljica i učenici 1.r. P. B., J. B. i D. I.

 

 

Svjetski dan hrane, Dani kruha u PŠ Trnjanski Kuti

U petak, 16.10.2020. u našoj područnoj školi u Trnjanskim Kutima obilježili smo Dane kruha. Čitali smo prigodne tekstove, istraživali na internetu koje su vrste kruha, razgovarali smo kako nastaje brašno koje nam je potrebno za kruh. Promatrali smo, imenovali i uspoređivali zrna žitarica i industrijskog bilja te razgovarali o njihovoj važnosti u prehrani. Fani je donijela bakin recept za domaći kruh. Pogledali smo kratku priču (video) o mlinu. Zabavili smo se tražeći mudre misli o kruhu. Nakon svega toga nastao je plakat kojim smo uredili pano u razredu. Oko plakata stavili smo likovne radove s najdražim pekarskim proizvodima. Prostor kod prozora ukrasili smo jesenskim plodovima. Za užinu smo se počastili kruhom sa sjemenkama i domaćim pekmezom te voćnim čajem. Dan nam je protekao veselo i rado bismo ponovili ovakvu užinu u školi.

3. i 4. razred PŠ Trnjanski Kuti (F. J., M. A., D. K., M. V.)

 

 

Dani kruha u Područnoj školi Svilaj

U petak smo na satovima PID,HJ,GK i SR učili o žitaricama i kruhu.  Naučile smo prepoznati i imenovati neke vrste žitarica. Saznale smo što je sve potrebno da bismo mogli zamijesiti i ispeći kruh i ostale pekarske proizvode.  Pjevale smo pjesme o pekaru i mlinu te slušale priču o kruhu. Od žitarica smo napravile zimnicu za životinje. Na kraju smo bile pekarice. Stavile smo pregače i zamijesile svaka svoje tijesto za naše pekarske proizvode.

1. i 2. r. (D.J.,A.M.,T.DŽ.,L.K. i E.T.)

 

 

Dani kruha u PŠ Novi Grad

16.10. 2020. obilježavali smo Dane kruha u novom Gradu. Kada mos došli u školu učiteljica je pripremila sve sastojke za pizzu  I onda smo se bacili na posao. Moj zadatak bio je dodadavati asatojke; brašno, šećer, kvasac, sol, malo mlijeka, ulje I vodu I sve sam to dobro promiješala. Nakon mene je bila na redu Sara, ona je razvijala tijesto kada je već jako naraslo. Onda smo tijesto stavili u pekač I na njega raspoeredili sastpjke za pizzu. Dok se pizza pekla mi smo istraživali o tome kakve vrste brašna postoje, što je to kvasac I tko je ispekao prvi kruh u svijetu. Nakon toga smo imali hrvatski I čitali smo zanimljivu priču o kruhu. Poslije hrvatskog pizza je bila gotova I svi smo jeli. Zatim smo pod likovnim crtali kruha na stolu. Dok smo mi crtali kruh učiteljica je pekla još jednu pizzu. I tako je naš dan bio gotov. Svi smo se zabavili I razveselili. Otišli smo kući punog stomaka i sretni.

Nikolina Vincijanović, 4. r.

 

World Food Day

Povodom Svjetskog dana hrane učenici 1. razreda su na engleskom jeziku naučili riječi voća i povrća kojeg vole jesti te su nakon toga izrezivali sličice i lijepili na svoj 'zdravi' tanjur. Svoje tanjure predstavljali su ostalim učenicima u razredu.

 

Fotogalerija: Dani kruha u našim područnim školama



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

KONTAKT

OSNOVNI PODACI O ŠKOLI


OSNOVNA ŠKOLA "STJEPAN RADIĆ" OPRISAVCI

TRG SVETOG KRIŽA 19

35212 GARČIN

 

Tel.: +385 35 227 122

(tajnica Marica Katalinić)

Tel.: +385 35 227 921

(ravnateljica Ivana Vukovarac)

Fax: +385 35 227 920

 

ured@os-sradic-oprisavci.skole.hr

 


Erasmus+ Ecoheroes


Udžbenici

Za roditelje

Oglasna ploča


 
Kalendar školske godine 2022./2023.

 

 


Projekti Škole


Upis u srednju školu


Posjetite

 





preskoči na navigaciju